Trycksaker på alla möjliga vis
Show MenuHide Menu

Tryck på tårtor

Fyller ditt barn år och är det nu dags att arrangera ett kalas? Ett kalas är ett roligt tillfälle att göra något riktigt speciellt för ditt barn. Du kan arrangera det på väldigt många olika sätt beroende på vad ditt barn gillar för något.

Se till att toppa ditt kalas med en god tårta med ett roligt tryck på, det kommer garanterat att bli uppskattat.

Tårta

Tårta med tryck

En tårta måste inte dekoreras med marsipan eller grädde och jordgubbar. Det är också fullt möjligt att dekorera med tryck. Det sker genom att man helt enkelt skriver ut en bild på oblater. Dessa är ätbara och förändrar inte smaket på tårtan, utan fungerar som en rolig dekoration. En tårtbild går enkelt att beställa webbutiker. Där går det enkelt att se vilken mängd olika bilder man kan dekorera med på detta sätt.

Då saknas bara en tårta att dekorera: Här kommer ett recept på en läcker sådan. Till tårtan behöver du:

110g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim
smör + ströbröd

För fyllningen behöver du:

5 gelatinblad
1/2 l jordgubbar
3 äggulor
2dl florsocker
6dl vispgrädde

När du har införskaffat alla ingredienser sätter du först ugnen på 175 grader. Vispa sedan smöret, sockret och sirapen så det blir pösigt och rör sedan ner äggen. Blanda sedan vetemjölet, saltet, vaniljsockret och kakaon. Bred ut det i en form. Grädda i ca 20 min.

För fyllningen mixar du jordgubbarna i en matberedare till en slät form. Vispa äggulor och florsocker luftigt och blanda detta med jordgubbarna. Värm upp lite av fyllningen och smält gelatinbladen i detta. Blanda sedan gelatinet och grädden med resten av jordgubbsfyllningen och ställ in tårtan i kylen. När tårtan har stelnat placerar du trycket på den.