Trycksaker på alla möjliga vis
Show MenuHide Menu

Enkelt tryck på t-shirt

Att trycka ett enkelt tryck på en t-shirt är inte speciellt svårt. Det du behöver är speciellt transfer papper som du printar ut med vanlig skrivare och använder ett strykjärn för att fästa trycket med värme.

t-shirt

Mellan 100-200 kronor ungefär kan du köpa sådana transfer papper, brukar vara 10 per förpackning, som man kan stryka med strykjärn på en t-shirt i diverse butiker. Det du gör är att du väljer ditt motiv du vill föra över till en t-shirt och skriver ut på det speciella papperet. Det kan vara en bild eller egen text som du skrivit, ett namn eller ett ordspråk. Det är din fantasi som sätter gränsen på vad du vill ha på din t-shirt.

Det är viktigt att tyget är av bomull och en t-shirt är det bäst lämpade, när du väl testat så kan du prova en väska eller något annat i bomull som du vill smycka med ett tryck. Tänk också på vilket håll trycket ska vara, du måste kanske skriva ut det spegelvänt för att det ska bli åt rätt håll när du stryker på det. Låt det utskrivna arket vänta i ca 20-30 minuter innan du börja med att värma på det på ditt plagg.

Har du ångstrykjärn så se till att ångan är avstängd innan du börjar att värma. Lägg motivets sida mot plagget och lägg en handduk ovanpå och stryk med cirkel rörelser. Värm trycket i ca 1-2 minuter, det beror lite på hur stort trycket är. När du är klar så låt plagget svalna ordentligt. När det blivit svalt så drar du bort papperet försiktigt och ditt snygga tryck sitter på ditt plagg.